Vårdnadsbidragsbeslut!

Har suttit och tittat på Kommunfullmäktige hela förmiddagen, kunde det eftersom jag är hemma med sjukt barn. Det var extra intressant idag eftersom det skulle fattas beslut om vårdnadsbidragets vara eller icke vara i Örebro kommun. Eftersom det är borgarnas förslag från början så blev det så klart ett beslut för införande av det vilken inte alls är vare sig klokt eller speciellt bra för någon part. Eftersom detta har diskuterats fram och tillbaka i mer än ett års tid så var det inte något nytt som sades men det var ändå mycket intressant att följa, det jag kan kalla, en sammanfattning. Det ända man kan hoppas nu är att det ändå blir ett relativt gott utfall så att inte medborgarna får ta för mycket stryk av detta urbota dumma beslut!

Annonser

2 svar to “Vårdnadsbidragsbeslut!”

 1. Magnus Says:

  För varje barn som under den korta period det handlar om är hemma hos sina föräldrar så sparar kommunen stora summor på minskad belastning på barnomsorgen. Jag tror inte det här kommer att ”drabba medborgarna”.

  Däremot är det besvärande att det är en reform som inte tar avstamp i att uppmuntra arbete, men så är det med koalitionsregeringar. Från början är det för övrigt ett moderat förslag anno 80-talet, men som skrotats sedan länge.

  Fördelen är att det blir lite mer valfrihet, men då hade det varit bättre att istället för att subventionera kommunal barnomsorg införa ett kundvalssystem med möjlighet att ansöka om att få pengarna i handen istället. Då blir det både mångfald, konkurens och valfrihet med slutresultatet att makten hamnar hos föräldrarna snarare än hos politikerna.

 2. Anna Rosmark Says:

  Två saker vill jag bara kommentera på detta.

  1. Hur menar du att kommunen sparar pengar på detta? Tror du på fullt allvar att bara för att några få barn tas ur en grupp så kan man dra ner på personal? Fungerar inte så, speciellt inte när det med stor sannorlikhet inte är de barn som behöver mest stöd som hålls hemma.

  2. Valfrihet. Borgarnas slagord. Valfrihet handlar bara om att vuxna med rätt förutsättningar och utan problem ska få göra som de vill. Inget annat. För det är ju knappast barnen som bestämmer var de ska vara under dagen. Ge alla en summa pengar? Ja vad händer då med de barn som har föräldrar som av olika anledningar inte kan fatta rätt beslut vid rätt tillfälle? För dom finns, trust me. Men du kanske inte har sett så mycket av verkligheten? Beklagar det i så fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: