Karolinska och andra sjukhus.

Huu…så känner jag när jag läser en artikel som så tydligt BARA handlar om pengar, fast än Karolinska är ett sjukhus som tar hand om människor i nöd och där de jobbar människor. Se nedan:

Fakta om sjukhuset
– Cirka 1 600 vårdplatser
– Cirka 1,5 miljoner besök
– Cirka 104 000 vårdtillfällen
– Antal anställda ca 15 000

Det kan inte finnas så många bättre ställen i Sverige som är så viktiga att satsa pengar i och på denna verksamhet vill Alliansen spara pengar! Detta förstår inte jag. Jag är helt övertygad om att den personal som arbetar där gör sitt absolut bästa för att alla patienter får en så bra vård som möjligt och det låter helt absurt att man nu utgår från att det rinner iväg pengar på en massa önödiga saker.

Men det nya den här gången är att den politiska ledningen sagt ifrån att man inte tänker pytsa in några pengar i efterhand för att ordna upp situationen på ett sjukhus som blöder pengar sedan 25 år. Det är slut med det, enligt den borgerliga alliansen.

Blöder pengar? Jag kanske är naiv men måste inte vård av människor få kosta pengar? Om det nu är så att det slarvats med pengar, vem ska strypas då? Är det verkligen personal som kämpar varje dag i verkligheten? Eller ännu värre; patienter som kommer till sjukhuset för vård??

Man blir ju mörkrädd…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: