Blocken

Jag läste nyss i både DN och Svd om hur skillnaden mellan de politiska blocken bara fortsätter att minska. Detta trots att S, V och Mp gått ut med sina planer inför valet 2010. Vad kan det bero på? Är det så att det svenska folket inte tror på det sammarbetet eller är det politiken i sig de inte tror på?
Jag skulle snarare gissa på ett par andra saker som sällan tas upp i de borgerligt styrda medierna (vilket de flesta anses vara). De extremt höga opinionssiffror som socialdemokrater och den vänstra sidan haft efter valet 2006 har med stor sannorlikhet berott mest på en besvikelse mot Alliansen som har visat sig vara precis så borgerliga som de alltid varit.

Väljarna var besvikna för att ”Det nya arbetarpartiet” i verkligheten inte existerade och att de (som vanligt) slog mot de svaga i samhället, dvs de sjuka och arbetslösa. Detta gjorde att fler än någonsin drog sig åt vänster den första tiden efter valet. Sedan hände det saker. Regeringen fick fart i sitt arbete efter att ha gjort en massa nybörjarfel och säga vad man vill om alliansens politik men många av dom är ändå ganska duktiga på sitt jobb. Se bara på Anders Borg som jag har stor repekt för, även om hans ideologiska värderingar är helt åt pipsvängen.

Monas inträdande som ny partiledare har nog också påverkat en hel del. Socialdemokrater av tradition är väl kanske inte så förändringsbenägna och en partiledare som tidigare gjort mindre lyckade affärer kanske tar ett tag för den inbitne sossen att vänja sig vid.

Därför har nu siffrorna stabiliserats. De som verkligen vill ha en röd regering står kvar på den röda sidan och de som i valet röstade blått har delvis återgått till sin ståndpunkt nu när de sett att alliansen faktiskt är kapabla att styra och inte BARA ”jönsar” omkring där i Stockholm. De siffror som börjar ta form nu tror jag är mer riktiga än de som varit de första året efter valet. Men då ska läggas till att vi Socialdemokrater ännu inte gått ut med vår ”nya” politik som vi hjälpts åt att ta fram genom ett antal Rådslag där ALLA socialdemokrater i Sverige fått vara med och bestämma. Denna politik är något som vi komer kunna vara väldigt stolta över och som säkert kommer stärka alla väljare, och även andra att BLI väljare, inför valet 2010!
Såg just att detta även står om i Aftonbladet.
roslogga

Annonser

2 svar to “Blocken”

  1. mikael Says:

    När Mona Sahlin blir tydlig förlorar hon väljare..varfö?=)

  2. Anna Rosmark Says:

    Tydlig?! Så väldigt tydlig har hon väl inte varit än och med all rätt! I vårat parti är det inte enskilda personer som har åsikter som väljarna väljer på. Vi har en bred uppslutning av våra väljare och de måste få säga sitt INNAN partiledaren kan uttala sig en massa.
    Partiet är ännu inte klara med sitt program och därför, anser jag, att Mona kan vara lite otydlig för att inte säga något som inte alla medlemmar i socialdemokraterna har fått vara med att tycka till om.
    Det kallas DEMOKRATI och jag tror inte alltid att de borgerliga partierna har förstått det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: