Bo ihop för energisparande!

thumb_hastar080722-401 I Svd står det om att grönområden byggs bort i Stockholm vilket låter trist och som i vissa fall stör en del djurarter.

Grönområden är en väldigt attraktiv del av en stad och är bra både för människans levnadsstandard och för bostadsvärdet. Det som jag kommer att tänka på är dock om det är enbart bra för naturen. Man kan se det på olika sätt. I artikeln ser de enbart till att staden ska hjälpa till att ha kvar naturens arter och att människan som bor i staden ska ha grönområden att spatsera i.

Jag funderar på vad som är bäst ur ett mer långsiktigt klimattänk. Är det inte så att vi i framtiden kommer vara tvingade att leva ännu mer ihop för att på så vis spara energi? Kanske kan vi göra hus men självhushåll som fungerar som ekologiska kretslopp. Detta, tror jag, är vad naturen så småningom kommer kräva pga av bistande resurser.
För att spara energi och ta tillvara den värme, det avfall etc som vi (människan) avger naturligt så måste vi samarbeta och dra oss samman. Att bo själv ute på landet kanske blir ett minne blott. Staden kanske blir det ställe där man bor och naturen det ställe dit man går för rekreation.

Jag vet att detta sticker i ögonen på folk. Ska man inte få bo vart man vill? Några måste ju bo på landet för att odla? Jag säger inte att människor ska tvinga människor. Däremot tror jag att naturen så småningom kommer att tvinga människan, oavsett om människan gillar det eller inte. Tyvärr!

Läs om klimathotet i DN.

Annonser

Ett svar to “Bo ihop för energisparande!”

  1. Bengtsson Says:

    meningslös klotterplanks diskussion

    Tag bort kriminaliteten istället för löjliga ytliga kosmetiska åtgärder.
    Helsingfors kan ägna sig åt gröna parker, för där har inte journalister framtvingat ett vålds samhälle. Vad är det för livskvalitet att sitta i en park och läsa i alla media hur journalister kan beskriva de mest avskyvärda brott mot medborgarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: