Vad betyder politik?

I SvD står det om att idrottare inte tycker att det är rätt att behöva bojkotta aktioner i andra länder pga av att det sker dåliga saker där.

Och i tennisturneringen i Auckland sattes israeliskan Shahar Peer under hård press redan innan första bollen slogs. Fredsaktivister ville att hon skulle dra sig ur självmant.
Hon vägrade – med rätta. Hon bär inget ansvar för det militära våldet.

Så skulle säkert även många svenska idrottare reagera, vi kan bara se hur det talades inför OS i Peking. Längre ner i artikeln skriver författaren att idrott och politik givetvis hör ihop vilket jag håller med om.

Alltför många gånger tror idrottare att deras strävan, deras många timmar av nedlagd träning, skulle vara mer viktigt än vad alla andras arbete är. Vi som arbetar men ”vanliga” jobb skulle säkert också protestera om vi var tvingade att sluta med våra jobb pga vad som händer i ett annat land men det är ju inte det som krävs av idrottarna. Bara att de ska ta sitt ansvar och ta ställning.

Politik handlar om samhället och i begreppet samhälle utesluts inget. Den som inte håller med mig kan berätta för mig VAD som inte hör ihop med politik (samhälle).

Annonser

6 svar to “Vad betyder politik?”

 1. Jonas Sahlin Says:

  Menar du att det inte finns någonting som du inte är beredd att låta en majoritet bestämma över?

 2. Anna Rosmark Says:

  Majoriten i Sverige bestämmer inte allt kära du. Vi har representanter från alla partier i riksdagen. De diskuterar sig fram till saker som de sedan gemensamt tar beslut om. Är de oense så är det givetvis majoriteten som bestämmer och så måste det väl vara. Hur skulle vi annrs göra? Ha folkomröstningar?

 3. Jonas Sahlin Says:

  ”Vi har representanter från alla partier i riksdagen. De diskuterar sig fram till saker som de sedan gemensamt tar beslut om.”

  Japp och då är det de som utgör majoriteten. Nix, jag menar inte att vi ska ha fler folkomröstningar heller. Det blir samma sak. Jag menar att man kan låta medborgaren själv bestämma hur just han eller hon vill ha det istället för en massa lösningar som ska gälla alla. Allt i samhället måste inte göras politiskt.

 4. Anna Rosmark Says:

  Nu är vi där igen. Vad är politik?

 5. Jonas Sahlin Says:

  Jag anser att politik handlar om offentlig maktutövning.

 6. Anna Rosmark Says:

  Gemenskap, sammarbete, samhälle, medborgare, välfärd… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: