Krig, vapenvila, lugn…?

Jag läser i dagens DN, SvD och Aftonbladet om eldupphöret i Mellanöstern. En lättnad så klart men jag känner mig inte särskilt glad eller positiv, detta trots att jag brukar vara en positiv och framåtsträvande person.

Hamas-ledaren Ismail Haniya utropade en ”stor seger” samtidigt som palestinier började att summera kostnaderna för den enorma förödelsen i den fattiga kustremsan.

Vad då en stor seger?? De har förlorat 1300 av sina medborgare och det mesta är sönderbombat. Vad är det för seger? Vad har de egentligen vunnit?

Israel inledde sin ensidiga vapenvila natten till i går. Vid lunchtid i går utlyste även Hamas en vapenvila tillsammans med allierade stridande grupper i Gazaremsan. Hamas ger Israel en vecka för att dra tillbaka marktrupperna från området.

Vad händer om inte Israel lyckas med det på en vecka? Ska Hamas börja skjuta raketer igen? Och om Hamas gör det efter att Israel var de som faktiskt startade vapenvilan, vad händer då?

krigJag anser inte att någon som krigar är bättre än den andre även om jag visst kan förstå varför palestinierna är trötta, med ALL rätt, på Israels förtryck av det palestinska folket som skett under så lång tid. Undrar hur Palestinierna och Hamas hade gjort om de var de som var det stora landet och hade den möjlighet som Israel har att spärra av och förtrycka?

Tyvärr så är det ganska svårt att tro att de skulle ha gjort annorlunda och det är väl det som gör att jag, trots vapenvilan, inte kan känna något lugn…

Annonser

3 svar to “Krig, vapenvila, lugn…?”

 1. bandmatat Says:

  om styrkeförhållandet varit omvänt så hade alla judar varit utrotade och staten israel varit ett minne blott.
  då kan man börja snacka om krigsförbrytelser.

 2. Gershon ben David Says:

  Det är synd att Israel delklarerade ensidig vapenvila utan att eliminera Hamas. WWII slutade när nazi Tyskland och Japan ovillkorligt kapitulerade. Om Israel vill överleva terror attackerna, Israel måste eliminera Hamas och alla andra terristorganisationerna utan nåd. Det är priset av frihet!

 3. kk Says:

  David, var snäll och skriv inte din skit överallt, är lite tråkigt förstår du. Israel är mycket mer likt nazi-Tyskland än du vill inse lilla gubben!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: