Varför idrott?

sport1Jag idrottade upp till 20-års åldern på ett väldigt seriöst sätt. Idrotten var viktig i min uppväxt och har betytt mycket. Kroppen mår bra av fysiskt arbete när man växer och jag är mycket glad att jag har en bra grundfysik.

Men är det den fysiska biten av idrotten som egenligen är viktigast? Jag läser i DN, SvD och Aftonbladet om att Kalla tog Jerringpriset. Charlotte Kalla är en positiv tjej som fullkomligt sprudlar av energi. Svenska folket har röstat på henne mycket pga av just det. Att hon nästan alltid är glad och ger en otroligt positiv bild av svensk idrott.

Det måste ändå vara det som är det viktigste. Fysisk träning i all ära men en aktivitet och en person som för ett folk samman och ger oss famtidstro måste räknas som det absolut viktigaste.

Nu tog i ärlighetens namn Kalla hem fjolårets största världscuptävling Tour de ski efter det minnesvärda rycket förbi Virpi Kuitunen, men den svenska skidstjärnan var faktiskt bara nia på sista sträckan uppför slalombacken.

Att man tillåts skriva sådant trams i en av Sveriges största veckotidningar? Har man inte missförstått vad Jerringpriset går ut på? Jerringpriset är ”folkets pris” och folket består inte enbart av idrottsfantaster. Folket består av sportiga Stefan, handikappade Hanna OCH gamla Gunilla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: