Vardagslugn!

Konflikter är en del av vardagen…kanske… Är det verkligen det?
Jag har fyra barn, två varannan vecka och fyra varannan. Många gånger får jag frågan ”HUR klarar/orkar/hinner du med att jobba/träna/politikska möten när du har SÅ stor familj?”

Ja, vad svarar jag på det? Detta är min verklighet. Detta är det sätt som jag, delvis medvetet och delvis omedvetet, har valt att leva mitt liv. Jag funderar inte på HUR jag klarar/orkar/hinner detta utan jag bara gör det.
Vad ska jag tjäna på att fundera över om jag klarar/orkar/hinner?

Om det var så att min familj mådde dåligt av situationen, om dagarna kantades av konflikter eller om jag själv mådde dåligt så skulle jag fundera på detta. Nu ska det tilläggas att jag för inte så länge sedan hade en hel del insikter och fick justera en del i mitt liv men jag gjorde det och nu är det lugnt igen.

För det är ganska lugnt. Det är sällan konflikter och när det blir det så är det inte svårt att reda ut dom.
Hur gör vi då? Jo, vi är mycket hemma. Kanske inte jag (mamman) men pappan, morfar eller kanske farmor. Barnen får lugn och ro och stressar inte runt på aktiviteter varje kväll eller leker med kompisar alla dagar i veckan. Barnen är hemma mycket och får den ro som de behöver.

032Den ro som kanske inte mamma behöver men som hon vet att barnen behöver. Detta sätt att leva är säkert inte möjligt för alla familjer. Alla har inte den uppbackning och hjälp som vi har vilket jag är mycket medveten om men jag undrar om inte många skulle kunna ta det lugnare i sin vardag. Kanske vara hemma mer med sina barn på kvällar och helger. Jag är helt övertygad om att många konflikter då skulle undvikas.

Annonser

2 svar to “Vardagslugn!”

 1. Stefan Says:

  Hej!

  Jag är frilansjournalist och jobbar bl.a med Babyvärlden.se. Vi tänkte diskutera just det här med barn och tjat. Skulle du vilja konktakta mig på stefan.bergmark@gmail.com så vore jag tacksam.

  Mvh
  Stefan Bergmark

 2. Vardagslugn 2 « Annas Rosblogg Says:

  […] By Anna Rosmark Kul när tankar man har väcker nya […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: