Vems fel?

pict3911Försäkringskassan JO anmäls pga långa handläggningstider, sena utbetalningar och dåliga tillgänglighet och tidningar gottar sig i att människor far illa och inte har pengar till mat.

Försäkringskassan är en organisation som är till för att hjälpa människor och de som arbetar där har (får man utgå ifrån) människors bästa för ögonen. Du ska kunna vända dig dit om du av någon anledning behöver hjälp med pengar, tex pga sjukdom.

Om regeringen skär ner på den offentliga sektorn, människor pressas hårdare, måste ta arbeten de inte klarar av osv. så är det klart att en organisation som försäkringskassan få mer att göra och därmed svårare att hinna med att ha ett oklanderligt bemötande.

Om sedan a-kassan måste höjas pga av att fler människor blir varslade så blir det ännu större tryck på försäkringskassan. Detta kan väl inte vara försäkringskassans fel? Måste inte försäkringskassan ha betydligt mer resurser om samma verksamhet ska drivas?

Varför ifrågasätter ingen politikerna som har ansvar för detta? Varför frågar man inte regeringen när de ska sätta in mer resurser för att hjälpa försäkringskassan istället för att bara sitta och titta på när den JO anmäls?

Läs Eva-Lenas blogg.

Annonser

3 svar to “Vems fel?”

  1. Akefos Says:

    Myndigheter ska hålla sina egna handläggningstider. Men medborgarna måste också bli bättre på att planera inför framtiden och för oförutsedda fall. Om jag har noll marginaler, så skaffar jag inte bostadsrätt eller villa. Och inte heller barn för den delen. Då väntar jag till.

  2. Mr Opinion Says:

    Nu är det väl så att försäkringskassan hanterar en försäkring som vi betalat genom att avstå lön eller andra inkomster när vi betalar skatt, det betyder att det är bara för försäkringsgivaren (staten) att uppfylla sina försäkringsåtaganden och betala ut försäkringen i tid. Nu är ju försäkringen utsatt för politikers klåfingrighet (röda som blåa) då de inte förstår att det är en försäkring betald av försäkringstagarna, detta samt att den hamnar under ett statligt byråkratiparaply, gör att den per automatik, aldrig kommer att fungera smärtfritt. Dags att göra slag isaken och privatisera och därmed ställa krav.

  3. Patrik Says:

    Dagens problem är grundade för 30-40 år sedan. Svensken är alltför beroende av statens välvilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: