Samarbete!

Jag läser i SvD och i DN att många ärenden som anmäls till socialtjänsten blir liggande.

Ingen eller dålig dokumentation och kontroll. För långa handläggningstider. Och uppenbart att likvärdigheten kan ifrågasättas.

Detta är ju fruktansvärt illa och det är skrämmande att fundera på vad som händer med de barn som hamnar på hög. Jag som jobbar inom skolan vet hur svårt det kan vara att ta ett beslut om att anmäla något och om det sedan blir liggande så kan det ju gå väldigt länge utan att något händer.

Jag tror inte att detta enbart är handläggarna på socialtjänstens fel. Det är säkert samma sak som med försäkringskassan, handläggare har alldeles för många ärenden att hantera så det blir omöjligt att göra det på ett genomtänkt och ordentligt sätt. Det är inte svårt att tänka sig hur mycket tid en utredning måste kunna ta. Kontakt med olika människor för att på ett rättvist sätt kunna se om anmälningen har någon grund.

Jag tror att det måste bli ett bättre samarbete mellan olika förvaltningar så att man tar tillvara de resurser som finns. Det finns många kompetenta människor som måste kunna hjälpas åt och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper när det gäller tex ett barn. Allt annat vore skandal.

dsc002531Samarbetet måste börja högre upp, bland politiker och högre tjänstemän. Sedan återkommer jag till det jag tidigare skrivit. Regeringen måste ta sitt ansvar. De kan inte bara dra ner på resurser eller inte sätta in när det behövs. Självklart kommer det märkas i verksamheten. Att inte ta hänsyn till det är bara naivt.

Läs även i Expressen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: