Tillfällig(?) sinnesförvirring?

Nu kan man bara reflektera och i sitt stilla sinne undra över om överste Björklund har blivit mer än vanligt förvirrad när tom. hans egna undersåtar undrar vad han håller på med.

Ta bort möjligheten för barn med annat modersmål än svenska att läsa ämnen som matematik och engelska på sitt hemspråk. Det är innebörden i ett nytt förslag som Folkpartiet planerar att lägga fram.

Bloggare som tokiga vilket är intressant eftersom bloggare representerar en stor del av Sveriges befolkning och därmed många av de föräldrar som i flera fall har stöttat herr Björklund i sin konservativa, bakåtsträvande, osolidariska skolpolitik. Blir mycket intressant att följa detta vidare och se hur Folkpartiet väljer att, som liberaler brukar, ”anpassa” sig och vända kappan efter vinden.

Annonser

6 svar to “Tillfällig(?) sinnesförvirring?”

 1. Jonas Sahlin Says:

  I din iver att spy galla över Björklund har du faktiskt missat att förslaget inte kommer från honom. Men det kanske inte är så viktigt så länge du får ut din bild av honom. Sen råkar det vara så att det är väldigt många folkpartister som inte håller med det förslag som kommer från den skolpolitiska gruppen och därför är jag rätt säker på att det röstas ner på landsmötet.

 2. Anna Rosmark Says:

  Björklund måste väl kunna anser vara en företrädare för Folkpartiets skolpolitik, eller?

 3. Patrik Says:

  Det verkar väl rimligt att man läser på det språk som används i landet? Annars får man (de som vill ha sådana skolor) väl instifta privatskolor som använder de språk man föredrar, vilket självklart också måste vara tillåtet. (Insyn för kvalitetskontroll kan bli ett problem.) Men de flesta föräldrar vill antagligen att deras barn skall integreras i det svenska samhället, så väljer nog att skola sina barn i svenskspråkiga skolor. Undantag brukar vara de som är temporärt i landet, eller de som av någon anledning inte vill integreras i den svenska kulturen. Barn lär sig språk lätt, så om vi inte planerar att skicka ”hem” massor av dem till något annat land så bör vi inte hålla dem i utanförskap genom att vara ”snälla” och erbjuda mer utanförskap.

 4. Jonas Sahlin Says:

  ”Björklund måste väl kunna anser vara en företrädare för Folkpartiets skolpolitik, eller?”

  Ja, när det är Folkpartiets skolpolitik. Men i det här fallet är det ett förslag från en skolpolitisk grupp som Björklund uttalat sig emot och som för att det ska bli folkpartistisk skolpolitik måste antas på vårt landsmöte.

  Är sossarna så toppstyrda att alla nya idéer måste godkännas av Mona för att de ska få torgföras?

 5. Anna Rosmark Says:

  Patrik! Nu har du inte förstått vad det handlar om. Eleverna ska SJÄLVKLART lära sig svenska, det är målet, men under tiden ska de inte behöva missa tex matten som har ett väldigt svårt språk. Mattelektionera ska inte också behöva bli svensklektioner, då tappar ju eleverna all matten under tiden.

  Jonas! Det förstår du väl att jag måste kommentera ett sådant dumt förslag, även om det inte är helt färdigt som ett liberalt förslag. Och du vet vad jag tycker om Björklund och jag kan inte låta bli att skriva om detta eftersom han med stor sannorlikhet hade kunnat kommz med ett liknande förslag alldeles själv. Du vet mycket väl att sossarna inte är ett toppstyrt parti, det behöver jag knappt kommentera.

 6. Patrik Says:

  ”Patrik! Nu har du inte förstått vad det handlar om. Eleverna ska SJÄLVKLART lära sig svenska, det är målet, men under tiden ska de inte behöva missa tex matten som har ett väldigt svårt språk.”

  Var finns alla dessa barn? Du pratar om en liten grupp nyinflyttade som inte har varit i Sverige flera år innan skolan börjar, och som desutom är gamla nog att det är bråttom att ta till sig matte o.d?

  De flesta barn kan lära sig ett nytt språk rätt väl på 6 månader. Matten är ju formaliserad i sitt eget språk som är internationellt, så det är nog lättare än mycket annat att ta tll sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: