Val?

Det är skrämmande vad regeringen håller på med i skolpolitiken. Betyg och prov lägre ner i åldrarna, tydligare exakt vad lärarna ska lära ut och nu språk redan i femman. Språk som dessutom kommer ha en avgörande betydelse för kommande karriär.

Redan i årskurs fem gör eleverna val som kan avgöra deras framtid, skrev SvD i en artikel i lördagstidningen. Den som väljer bort språk kan diskvalificera sig för vissa universitetsutbildningar.

Varför kan inte barn tillåtas vara barn? Varför måste val ske tidigare och tidigare? Jag håller fullständigt med att elever måste bli mer medvetna om vilka val de i framtiden måste kunna göra. Detta kan ske genom att man har närmare kontakt med arbetslivet, att studie- och yrkesvägledningen förbättras och att man pratar mer om elevernas framtid.

Detta är inte att tvinga elever till val alldeles för tidigt när de är på tok för unga att veta vad de vill. Det är dessutom inte eleverna som väljer när de är 12 år utan föräldrarna.

Annonser

2 svar to “Val?”

  1. Sjuka och gamla säljs till lägstbjudande « Ett hjärta RÖTT Says:

    […] Bloggtips; Annas Rosblogg om Val?, Queen of Light om Hemlöshet, In your face om Centerpartiet, Nemokrati om Schlingmann och […]

  2. Patrik Says:

    Föräldrarna behöver få veta hur det går i skolan för sina små barn. Konstigare än så är det inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: