Vem betalar?

Intresset för det kommande kungliga bröllopet är extremt stort. Det skrivs tiotals sidor om det i alla stora tidningar och kommer säkert göras så till och från i ett år framåt.

Igår läste jag ett antal bloggar som är helt övertygade om att detta är ett sätt att påverka 2010 års val men detta vet jag inte om jag tycker ät relevant att diskutera.

Det svenska folket är relativt eniga om att vi ska ha kvar monarkin och att ett kronprinsessbröllop är en jättebra sak för Sverige ur olika synvinklar. Det faktumet är det enda som politiker ska ta i beaktande när de bestämmer hur mycket pengar det får kosta. Jag personligen är absolut emot att vi har kvar en sådan förlegad instans som faktiskt kungahuset är men det hör inte till saken.

Jag är dock helt på det klara med att detta måste lyftas betydligt mer i framtiden och diskuteras i olika sammanhang. Är det demokratiskt att ha ett kungahus på det sätt vi har idag? Är det i linje med det vi vill lära våra barn om jämlikhet och allas lika värde?

Dessa diskussioner måste vi vänta med till EFTER bröllopet. Bröllopet är något som måste genomföras och betalas genom skattepengar eftersom svenska folket har valt att ha det så.
Vi får väl sedan se om det blir något ytterligare kungligt bröllop i det demokratiska Sverige…

Länkar SvD, Aftonbladet, DN.

Annonser

2 svar to “Vem betalar?”

  1. Rize Says:

    a

  2. Anna Rosmark Says:

    Vad betydde den kommentaren?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: