Förtroendevaldas ansvar.

Läser i Aftonbladet och SvD om Jan Emanuel Johansson som inte tänkt sig för utan försökt hyra ut sin lägenhet och även sitt hus för alldeles för hög hyra.

Att vara förtroendevald är ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag och man har många ögon på sig, med all rätt. Vem är det som betalar det arvode och den förlorade inkomst man får? Vem är det som sett till att man fått uppdraget att styra sitt land, sin kommun eller sitt landsting?

Jo, självklart så är det medborgarna i Sverige. De är dessa medborgare som betalar löner, arvoden, ersättningar, utbildningar. Då är det väl ganska lämpligt att medborgarna inte sedan luras av dessa förtroendevalda.

Jan Emanuel påstår att han inte tänkt att det var privatpersoner som skulle vilja hyra hans bostäder utan företag. Dels har han då delvis valt bort de som han representerar och sedan är det väl ändå så att de pengar som företagen betalar för lägenhet/hus gör det sedan avdrag på skatten för och på så vis berör ju även detta skattebetalarna, dvs medborgarna…

Ja, Jan Emanuel kanske inte tänkt igenom detta så bra och man kan bara hoppas att han inte ger ännu ett skäl för befolkningen att misstro de förtroendevalda politikerna.

Se fler inlägg på <a href=””>

Annonser

Ett svar to “Förtroendevaldas ansvar.”

  1. Jonas Sahlin Says:

    Personligen tycker jag att det kvittar om kunden är företag eller privatperson. Det är rimligt att han tar så mycket betalt som någon är beredd att betala oavsett vad det är han säljer. Mitt förtroende (i den mån jag överhuvudtaget haft ett förtroende för honom) för Jan-Emanuel Johansson har inte påverkats av det pris han försökt ta ut i sig utan av den enorma klantighet han har uppvisat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: