Mår illa!

Läser i Aftonbladet om att Kamprad klättrar på rikaste-listan, han har klättrat från sjunde till femte plats.
Vad ska man säga? Grattis! Grattis till att du och ditt Ikea har en förmögenhet på 22 miljarder kronor när en massa av dina landsvänner varslas och därmed riskerar den i jämförelse pyttelilla inkomst de har och många av de som behåller sina jobb får SÄNKT lön (vilket känns helt absurt).
Men visst, GRATTIS Ingvar Kamprad!

Läs även om bankdirektörer, löneökningar, mer löneökningar, varsel, pensionerna.

”>

Annonser

20 svar to “Mår illa!”

 1. Stig-Björn Ljunggren Says:

  Menar du något?

 2. Jonas Sahlin Says:

  Men jösses vilket fånigt inlägg. På vilket sätt skulle det hjälpa de som blir av med jobben eller får ”sänkt” lön att Kamprad är mindre rik och IKEA ett mindre framgångsrikt företag?

 3. David Says:

  Sossepolitik när den är som bäst. Jag tjänar dåligt och tycker synd om mig själv så därför gnäller jag på alla som är framgångsrika och tjänar bra (och betalar för mina bidrag, men det låtsas vi inte om).

 4. Anna Rosmark Says:

  Vad jag menar? Fånigt inlägg??
  Jag mår illa av att det på en och samma framsida visar en smilande Kamprad vid sidan av gråtande människor som förlorar sina jobb. Jag mår illa av att Kamprad ska få så mycket kredit för att han skänker en massa till välgörenhet när människor i Sverige snart kommer vara ”fattigare” än på hundra år. Med fattiga menar jag att de står utan jobb och sjukförsäkring.
  Detta är givetvis inte Ingvar Kamprads fel, det menar jag INTE. Jag mår bara illa av att det skrivs om världes rikaste överhuvudtaget jämsides med varsel och lönesänkningar.
  Om jag själv satt i den sitsen som alla metallare, Saabanställda m fl som känner sig alldeles ensamma, övergivna och ”fattiga” så skulle jag kräkas över alla världens rika!

 5. Jonas Sahlin Says:

  Men om det nu var allt det där som du menade, varför skrev du något helt annat i bloggposten?

 6. Anna Rosmark Says:

  Jag skrev inget annat. Fritt att tolka hur man vill. Jag tolkar posten som att det är helt fel att överhuvudtaget skriva om världens rikaste när vi är i en kraftig ekonomisk kris.
  Jag var IRONISK Jonas vilket jag vet att du förstod 🙂

 7. Jonas Sahlin Says:

  Ja, du var ironisk. Mot Kamprad. Om det nu är Aftonbladet som du är kritisk mot, varför är inte udden riktad mot tidningen?

 8. Johan H Says:

  IKEA startades ur två tomma händer. Idag har 130 000 människor sin försörjning från det företaget. Tror inte de mår fullt lika illa.

 9. Tobias Says:

  Kamprad är en av vår tids hjältar. Han är en som verkligen minskat arbetslöshet. De 130000 som nämns ovan kan säkert mångdubblas om man räknar in familjer och underleverantörer.

  Kamprad förtjänar varenda krona. Skulle socialister styrt hade han aldrig blivit rik, men då hade han inte kunnat anställa någon heller. Att sno pengar från den som jobbar smart leder bara till att ingen kommer vara ambitiös. Det leder till ett samhälle av stagnation. Sovjet helt enkelt.

  Alla måste ansvara för sin egen försörjning, bara då utvecklas människor och det samhälle de lever i. De som varslas hittar nya jobb, så har det alltid fungerat.

 10. Tobias Says:

  ”när människor i Sverige snart kommer vara “fattigare” än på hundra år.”

  Vi är tio gånger rikare än för hundra år sedan. En lågkonjunktur är ingen söndagssegling, men vi har det mycket mycket bättre än för bara 10-20 år sedan. Vi är rika för att vi har effektiviserat all produktion. Det kommer vi fortsätta göra och därmed bli ännu rikare.

 11. Anna Rosmark Says:

  Måste tydligen förtydliga mig.
  Mitt inlägg handlar INTE om att jag inte unnar Kamprad massor, jag är fullt medveten om hur mycket gott han tillfört.
  Det innebär inte att det passar att prata om hans förmögenhet i en tid när männsikor har det svårare än på väldigt länge.
  Men ”fattig” menar jag precis det jag skrev. Väldigt många sätts i det som sittade regering kallade ”utanförskap”. Det som de tyckte var så viktigt att bekämpa…

 12. Tobias Says:

  ex saabanställda kommer bara till ett utanförskap om de inte skaffar nya jobb. Det är deras eget val. Det finns jobb. Kanske inte med att bygga bilar ingen vill ha, men mycket annat.

  Med utanförskapet avses inte kortare arbetslöshetsperioder utan de som helt enkelt inte fått chans på arbetsmarknaden, de som år efter år går arbetslösa. Den andelen har minskat och kommer fortsätta minska så länge politiken inte inbjuder till långtidsarbetslöshet. Det gör den inte. Dagens politik ställer krav och kan nog upplevas som hård av vissa, men ingen utvecklas av att mjäkas med. Vi blir som bortskämda barn som tror att vår välfärd är andras ansvar. Vi är alla ansvariga för vår egen försörjning, när alla tar det solidariska ansvaret att inte belasta andra då har vi inget utanförskap.

 13. Kenneth Says:

  Men vafan, detta är en av dessa missunnsamma och avundsjuka tankar som fått mig att ändra värdering och ideologi genom åren.
  Öppnar man ögonen så ser man verkligen dessa tankar genomsyra (S).

  (S) brukar säga att borgarna bara kräver mer och mer av arbetarna fast till lägre lön, detsamma gäller dock sossarna, fast att de som arbetar för att förbättra sin tillvaro ska ge mer och mer och ändå ligga på samma nivå som andra.

  Du skriver att det är ironiskt menat, det är det inte.
  Du menade nog fullt ut det du skrev bara att nu när du fått mothugg med sakliga argument och du förstått att du har fel, så väljer du att förneka att så var fallet från början.

 14. Anna Rosmark Says:

  Jag känner en hel del sossar. Inga av dessa är missundsamma, inte det minsta lilla. Däremot har jag flera gånger diskuterat med andra partier, båda här och i verkliga livet och dessa andra partimedlemmar återkommer ständigt till att sossar är missundsamma, egoistiska, snåla och gnälliga.
  Jag kan inte på något sätt förstå hur man kan tolka det Socialdemokratiska programmet på det sättet? Jag börjar verkligen undra hur dåliga vi sossar är på att föra fram just det och vår ideologi.

 15. jonas Says:

  ”landsvänner”? Du, den nationella känslan har ni såsar tillintetgjort fullständigt; därmed också ev skattemoral och kollektivt ansvarskännande. Hade jag varit Ikeagrundare eller kontrollerat kedjan hade jag lagt ned alla varuhus i landområdet mellan Norge och Finland.

 16. tobbo Says:

  progressiv skatt är missundsamt. Ni tror att ni skapar rättvisa genom att ta ambitiösa människors pengar, men vad det gör är att de med ärvda pengar är de enda rika. Det går ju inte att jobba sig rik (om man inte som kamprad flyttar utomlands). Vi som inte är födda rika är arbetsboskap för den socialistiska staten.

  Hela vänstern straffar arbete (och belönar motsatsen tex gm friår). Tror ni att det gör att fler arbetar hårt? Knappast. Ju färre som arbetar hårt desto längre tid tills den dagen vi får vi den välfärd vi vill ha och förtjänar.

 17. Roger Says:

  hmmm tror inte du vinner någonting på att skriva negativa saker oavsett vad det gäller. För att nå de mål man har så krävs det att man är lite ödmjuk. Skriv om hur det Ska vara. Inte om hur det Inte ska vara.

 18. Jonas Jansson Says:

  Vad vill du säga med ditt inlägg egentligen? Min analys är att du är en bitter socialist som aldrig kommer att skapa något själv men gärna tar möjligheten till att andra ambitiösa människor en en dänga bara för att vinna enkla retoriska poäng med undertonen att: ”ingen borde får vara så rik”…

 19. Anna Rosmark Says:

  Hej!
  Skulle vara intressant att se om någon som känner mig skulle göra analysen ”en bitter socialist som aldrig kommer att skapa något själv”. Känner inte igen mig riktigt 😉

 20. Erik XV Says:

  Vad menar du med ”[m]ed fattiga menar jag att de står utan jobb och sjukförsäkring.”
  Hur kan de förlora sin sjukförsäkring?

  Sedan att sossar anses vara ”missundsamma [sic], egoistiska, snåla och gnälliga” är väl kanske för att ni just lyckats föra fram ert program och er ideologi och agerar och argumenterar utifrån detta?
  Jag tycker dock att du glömde avundsam som en framträdande egenskap för en sosse. Fast avundsam och missunnsam kanske går på ett ut. Du behöver ju inte gå längre än till dig själv och detta inlägg för att hitta ett exempel på en gnällig och missunnsam sosse, eller hur?

  För om du tänker efter, hur många sossar resonerar inte enligt ”om inte jag har/får/kan, ska ingen annan ha/få/kunna” och nödtorftigt maskerat det bakom ”rättvisa” eller någon annan betydelselös floskel?
  Hur många sossar reagerar inte enligt ”det kvittar vad jag får bara ingen annan får mer än jag”?

  Annars kan du ju surfa runt bland bloggarna på den intellektuella öken som är s-info ett tag så blir du nog övertygad. Ta del av tex Monica Greens djupa kunskap och genomtänkta analyser… (Ja, här var jag ironisk!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: