Gullas med pappor, inte med mammor.

Vårdnadsbidraget som införts eller håller på att införas i de flesta kommuner har vi i oppositionen hela tiden varnat för kommer bli en kvinnofälla. För 3000 kronor i månaden kommer den förälder (eller för den del annan person – farmor,mormor) som tjänar minst vara hemma, vilket oftast är kvinnan. Något annat är knappast att vänta.

dsc00351Jag anser att pappor ska vara hemma med sina barn. Papporna är en precis lika viktig del av ett barns liv som mamman (normalt sätt) och detta kan man hoppas att alla föräldrar inser och tar hänsyn till för sina barns bästa. Jag skulle tom. kunna sträcka mig så långt att vi kanske måste kvotera föräldraförsäkringen. Därför känns ett vårdnadsbidrag så främmande.

Nu när moderaterna upptäckt att

Enligt en kartläggning som SvD gjort är nio av tio föräldrar i Stockholms län med vårdnadsbidrag mammor.

så vill de BELÖNA de pappor som är hemma med vårdnadsbidrag.

Hon har det senaste året lett en översyn av partiets jämställdhetspolitik, och arbetsgruppens öppning för att på sikt utöka kvoteringen av föräldraförsäkringen har vållat het debatt – inte minst internt. Men det är ”nödvändigt” att en större andel fäder tar pappaledigt, liksom att de stannar hemma när barnen är sjuka, enligt Hillevi Engström, som också befarar att Kristdemokraternas hjärtefråga, vårdnadsbidraget, blir en ”kvinnofälla”.

Hur kunde de inte ha gissat det INNAN de införde detta briljanta bidrag? Alla i vänstern skrek ut att detta enbart är ett bidrag som
1. Gynnar de som redan har det gott ställt.
2. Är en fantastiskt bra kvinnofälla.

Varför lyssnade de inte? Nej, troligtvis inte eftersom ett samarbete med vänstern är en omöjlighet för de flesta partier i alliansen. Och inte kan man väl bli förvånad eftersom samarbetet MELLAN allianspartierna inte heller verka fungera speciellt bra med tanke på att moderaterna nu vill släta över vårdnadsbidragets bi-effekter som de tydligen ”glömde” bort att ta hänsyn till när de sa ja…

Alliansen införde ett bidrag som inte är ett bidrag säger de. De blir nu förvånade för att effekterna blir så ojämlika och för att snygga till siffrorna så vill de lägga ännu mer pengar på att gulla med de ”rika” papporna så de ska börja vara hemma med sina barn. Patetiskt!

Ta bort vårdnadsbidraget istället och lägg de pengarna (om de nu finns) på en förlängning och uppdelad föräldraförsäkring. Faktiskt något som moderaterna tydligen redan är inne på. Kanske tre delar så att en ensamstående mammas eller pappas barn inte skulle riskera att tvingas till förskolan för tidigt.

Annonser

3 svar to “Gullas med pappor, inte med mammor.”

 1. John Apse Says:

  Det bästa sättet att få pappor att ta ut mer föräldraförsäkring är att ta upp detta:

  – Det är kvinnorna som hindrar männen att ta ut sin lagstadgade pappaledighet, inte papporna som är ovilliga
  att vara hemma.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/kvinnor-hindrar-pappaledighet-1.640699

 2. Anna Rosmark Says:

  Det där är en enbart fånig ursäkt. Vad säger det om männen? Har de inget att säga till om när det gäller deras egna barn? De är väl lika mycket vårdnadshavare som mamman?
  Att säga att de inte ”får” var hemma är bara trams. Det är väl bara att kräva sin lagstadgade rätt.
  Bättre förslag tack!

 3. Erik XV Says:

  Kan det vara så att dessa familjer där kvinnorna är hemma på egen hand, utan pekpinnar, kommit fram till att det är så här de vill ha det?
  Att det helt enkelt är ett frivilligt val?

  Jag vet att det för en sosse ofta är en främmande tanke att människor gör (och tillåts göra!) som de själva vill, men tänk om… Ja, tänk om det är så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: