Skatter…

Solen skiner och äntligen känner man att våren har tagit full fart. Lika glad blir man varje år…
Vad som känns mindre bra denna vår är bland annat att Sverige är mitt i en gigantisk kris och att politiken inte känns så positiv och intressant som jag tyckt tidigare. Detta är en helt och hållet personlig åsikt och det kan finnas många orsaker till denna.

Jag läser i Aftonbladet att många moderater nu kanske vill höja skatter.

Det finns en risk för det men gör vi rätt saker borde vi slippa, säger Harald Hjalmarsson, Västervik.

Rätt saker..hmm.. Ja, det vi sossar sagt om att det inte funnits utrymme för att sänka skatterna har tydligen gått in hos vissa moderater. Men detta skulle de GIVETVIS aldrig erkänna. För att erkänna att vi gemensamt byggt upp våran välfärd med hjälp av hög skatt och att välfärden nu håller på att rämma pga skattesänkningarna som alliansen var så snabb att göra efter valsegern, skulle de aldrig gå med på. Även om detta är ren fakta…

En annan konsekvens av regeringen ”kloka” skattepolitik läser jag om i DN. Nu ska vi trycka ihop förskoleklassens tid under fyra dagar istället för fem. Hur galet är inte det?? Det finns ju en mycket pedagogisk tanke bakom just förskoleklassen, tex att det på en mjukt och försiktigt sätt ska vänja sig med att gå i skolan. Nu ska det effektiviseras och då är inte den pedagogiska tanken så viktig.
Tänk vad mycket pengar Magister Björklund skulle spara på om han tog bort vikten av pedagogik i skolan? Då skulle inte skolan tvingas ha utbildade lärare och då skulle kommunerna slippa höja skatterna och allt skulle vara frid och fröjd.
För enligt Magister Björklund så är det ju mer prov och kontroll som behövs i skolan och de måste väl kunna utföras av vem som helst. Ett prov är ju bara att läsa sig till hur det ska utföras…

Fy vad jag låter negativ och sarkastisk nu. Finns många anledningar till det och det handlar inte bara om det som händer utanför min egen ytterdörr. Många saker rent personligt är tungt just nu och det påverkar givetvis vad man väljer att se. Dystra väljarsiffror för sossarna, väldigt lågt förtroende för Mona borde göra att en sån som jag bröstar upp mig och kämpar mot och hjälper upp. Men… Inte ens starka Anna Rosmark orkar det just nu utan faller in i massan…tyvärr…

Annonser

5 svar to “Skatter…”

 1. William Says:

  Du tycker inte det är konstigt att påstå att man inte har råd att sänka skatten när skattetrycket i Sverige ligger runt 48% medan OECD-snittet är på drygt 35%? (Alliansens skattesänkning är en fis i rymden.)

  Fast det är klart, vi vill ju inte bli som U-länder Tyskland (36%), Nederländerna (38%) och Storbritannien (36%)
  Eller, värst av alla, välfärdslandet Kanada som har ett skattetryck på 33%!

  Att de skulle ta bort en dag i skolveckan var ju endast för att barnen redan fått många fler timmar av undervisning än va de skulle haft, något som jag håller med om är dåligt planerat av rektor. Att skylla på det på Björklund är billigt.

 2. Anna Rosmark Says:

  Hmm… Tycker du att skattesänkningarna i Sverige lett till något bra? Har fler fuskare slutat fuska pga förändrad sjukförsäkring? Har fler fått jobb pga av att folk har mer pengar att spendera? Vad i skattesänkningarna har inte påverkat svenska folket negativt? Skit samma vad andra länder gör. Detta handlar om Sverige och hur vårat system ser ut.
  Moderaterna frångår sin princip om att skatter är av ondo och får det att låta som att de är de själva som kommit fram till en klok sak. Vilket snick-snack!
  Björklund ställer till det för utvecklingen i skolan. Thats it!

 3. Matte Says:

  Det socialdemokratiska styret i Perstorp får väll höja sin komunalskatt så att de har råd med vettig skola. Vad är problemet?

 4. William Says:

  Självklart tycker jag det!
  Dina retoriska frågor misslyckas då svaret på båda är JA.
  Fusket har minskat.
  Arbetslösheten sjönk ordentligt. ( http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/ Se själv!)

  Men det bästa med skattesänkningen är inte dessa två saker, det är att människor nu får behålla en (lite) större del av sina pengar.

  Nu stiger den arbetslösheten, som en effekt av krisen. Men tack vare en väl avvägd budget så ser det lovande ut om man jämför med andra länder som öser ut folkets pengar på diverse projekt. (Keynes har fel.)

  Sen är det inte skitsamma hur det ser ut i andra länder. Om det funkar bättre där, varför ska vi sätta på skygglapparna? Vill du inte se hur Socialdemokraterna har misslyckats?

 5. “Akut vikande skatteintäkter och hotande underskott” « Nemokrati Says:

  […] från onödiga skoldagar“,  Mer vänster i Uppsala – “Barnperspektiv?”,    Annas Rosblogg – “Skatter“,    Alltiallon – “Fyradagarsvecka […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: