Vad gör regeringen?

Läser i DN och Aftonbladet om att det kommer in allt fler hot mot försäkringskassan.

Vart tredje av årets 181 inrapporterade hot handlar om att personen ska skada sig själv. Dessa, liksom andra sorters hot, är nästan alltid kopplade till ett negativt besked från Försäkringskassan. Med få undantag handlar det om sjukpenning eller sjukersättning, de områden där reglerna har skärpts ordentligt.

Detta är ju helt fruktansvärt. Hur kunde man inte se att detta skulle bli resultatet av att man försöker straffa ut folk i arbete?

Under året kommer allt fler personer att få beskedet att de inte är berättigade till sjukpenning eller sjukersättning och vi har en beredskap inför att hoten kommer att öka. Vi får inte vara naiva för hur det ser ut, säger Berit Sjödin.

Måste varit många politiker som var naiva när sjukförsäkringen skrevs om. Hade de lyssnat och tagit åt sig av vad tjänstemän sa (jag antar att de pratat med många sådana inom den social sektorn innan de fattade beslutet)så kanske detta hade kunnat undvikas.
I den socialnämnd där jag själv sitter med som fritidspolitiker så ser vi nu hur försörjningsstödet ökar och detta är bara början. Det skulle vara mycket intressant att veta hur mycket pengar den nya sjukförsäkringen egentligen sparar och vad dessa beparingar egentligen kostar människorna och välfärden…

Annonser

4 svar to “Vad gör regeringen?”

 1. Pressade människor vevar omkring sig « Nattens bibliotek Says:

  […] bloggar om hot mot Försäkringskassan: I Cattis lilla värld, Gurksnubben, Anna Rosblogg, Taggad med:Försäkringskassan, Hot, Nya regler, Samtalsteknik Inga kommentarer « […]

 2. kristallina Says:

  …och många får inte socialbidrag heller.
  Utförsäkrad från försäkringskassan tycker arbetsförmedlingen att man är för sjuk för att jobba, socialbidrag får man endast om man söker aktivt ett jobb.
  Självmord av människor har redan rapporterats.

  Konsekvensutredning av de människor som blev utförsäkrade och ändå inte blev friska…. lyser med frånvaro.
  Det är verkligheten som ingen tror på som är frisk men redan imorgon kan vem som helst får en allvarlig skada eller sjukdom, tyvärr.

 3. fd_moderat Says:

  Alliansregeringen kallades för fjärde riket i Debatt SVT 19/2. ( det tredje riket var Nazityskland ) Över ingången till Auschwitz stod Arbeit Macht Frei och det är väl det alliansen menar när dom säger att det är arbetslinjen som gäller för personer som är sjuka och inte kan arbeta! Det vore ärligare om alliansen säger rent ut att sjuka inte är önskvärda i dagens samhälle och sköter avlivningen i en ny organisation som Nazisterna gjorde!

 4. Anna Rosmark Says:

  Vänstern och högern har olika infallsvinklar. Jag tror inte att högern är ond utan mer att de med sin ryggsäck har fått en annan grundtanke. Det är den grundtanken som behöver ändras för att de ska se att det de gör med välfärden kommer påverka alldeles otroligt mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: