Nya vägar?

Jag sitter och tittar runt lite bland tidningarna här på webben så här dagen efter ett viktigt val. Många ord. Glada miner på de flesta. Jag får tyvärr en liten obehaglig känsla i kroppen…

Valet har inte många fler valdeltagare än förra gången. Några få procent mer som kanske faktiskt skulle kunna bero på att den yngre generationen är mer medvetna om internet och hur enkelt det är att han kontakt med Europa än vad äldre generationer gör.

Har politikerna agerat på rätt sätt? Har medborgarna känt sig tillräckligt insatta för att rösta? Tydligen inte. Då hade deltagandet varit lika stort som i riksdagsvalet.

En intressant artikel i SvD skriver om hur viktiga de nya medierna har varit i valrörelsen och att det är mycket tack vare alla dom som Piratpartiet vunnit så mycket mark. I bloggen The Ghost of Liberty skriver författaren ganska nerlåtande om socialdemokratin:

De gör ju aldrig något väsen av sig i bloggosfären tex. De syns inte. De hörs knappt. De är långt ifrån representativa sina valresultat om man tittar till vad som finns på nätet iaf. Ett pensionärsparti med andra ord? Ett parti för folk i glesbyggd som knappt har el? Man kan ju undra vilka jävla stenar som sosseväljare kryper fram under…

Trist…Hur kan man uppfatta vårat parti så? Jag vet precis hur mycket jobb min kära partikamrater har lagt ner på valrörelsen. Mycket tid, kraft och energi för att träffa människor och sprida hur viktigt det är att rösta. Vi är deffinitivt inte så som författaren så agressivt beskriver men hur kan han då fått känslan av att det är så?

Vi måste se till hur medborgarna uppfattar oss, inte bara vad vi aktiva ”vet” är den bästa metoden. Metoder som fått oss att vinna år efter år men som nu kanske faktiskt börjar ha tjänat ut sin roll.

Jag har läst tex. Aftonbladet, DN, Metrobloggen och de länkade i texten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: