SOCIALDEMOKRATERNA!

Äntligen! Igår var huvudattraktionen i Almedalen och talade. Jag har personligen inte varit Monas största fan ska jag väl motvilligt erkänna men gårdagens tal var SÅ inspirerande och starkt. Tyckte jag…hörde senare på kvällen att så inte var fallet hos alla.

Det som fastnade mest hos mig var egentligen tre saker.
Hon startade upp med att prata om Iran och hon kändes stabil och ansvarfull i sitt allvar. Kopplat till det pratade hon senare om Sverigedemokraterna och att vi, Socialdemokraterna, tar tydligt avstånd från dem och aldrig, ALDRIG, kommer att samarbete med detta fullständigt odemokratiska (mitt ord) parti i en regering. Hon var tydlig med att hon vill veta var Fredrik R väljer att ställa sig i denna fråga…

Jämställdhet var den tredje delen som jag gillade mycket. Jämställdhet handlar givetvis om allas lika värde men framförallt om kvinnor. Mona jämförde sitt och sossarnas syn med Mauds och centerpartiets och jag kunde inte låta bli att skratta gått åt den styrka hon hade jämfört med Maud dagen innan. HEJA MONA!

Dagen avslutades med mat och sedan ur-trevligt mingel på Donners. Sedan en god natts sömn!

DSC00103
DSC00101

Annonser

2 svar to “SOCIALDEMOKRATERNA!”

  1. Christer E Says:

    ”Vi socialdemokrater vill inte och tänker inte samarbeta med några kommunister i det nya seklet.”

    ny ledning för partiet nu men citatet (Pär Nuder) visar att lappkast skett…

    Tycker det är väldigt bra att Sahlin och socialdemokratin tar avstånd från SD. Så länge det är fallet så är det bara att vara glad!

  2. Anders @ ungsvensk.se Says:

    Vad är det som är odemokratiskt med Sverigedemokraterna? En stor del av Socialdemokraternas väljare vill ha ett samarbete med SD, och en stor del av Sverigedemokraternas väljare, av vilka många kommer från just Socialdemokraterna, vill ha ett samarbete med Socialdemokraterna. Då måste dock SAP lämna sin svenskfientliga politik och återgå till Per Albin Hanssons och Tage Erlanders svenskvänliga politik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: