Oskyldiga, Madonna, politik och livet!

DSC00172Nu är semestern slut vilket jag personligen inte ser som en dålig sak. Visst har jag haft en underbar sommar med allt från sol och bad till politik och mingel men nu kliar det i hjärnkontoret och jag behöver stimulans.

Läste i Aftonbladet om en man som suttit oskyldigt dömd för våldtäkt i 23 år! 23 ÅR!? Man blir ju mörkrädd. Speciellt när man vet att det finns så många förespråkare för dödssträff. Mannen hade i värsta fall kunnat bli dödad utan att ha begått ett brott…

Madonna har alltid funnits i mitt liv känns det som. Sedan jag började lyssna på musik så har hon varit där och hennes tidiga låtar kan jag fortfarande utantill. Hade varit SÅ kul att gått på hennes konsert men fick inga biljetter. När jag nu läser om konsterten så inser jag att jag kanske hade blivit besviken. Madonna måste givetvis rikta sig mest till sin nya publik för att kunna finnas kvar på marknaden. Även om jag gillar det nya så är det ingenting mot vad jag känner när jag hör hennes 80-talsdängor…

DSC00253Kräftskiva hade jag i fredags men sex brudar som var SÅ sugna på att socialisera efter en sommar med familjen. Massor med kräftor, vin och sång. Vad mer kan man önska en solig kväll??

Politik känns som att det nu är hög tid att börja tänka på. Inte för att jag inte tänkt på det i sommar, var ju på en underbar vecka i Almedalen, men det var inte så nära det jag normala fall är engagerad i och nu vill jag ta tag i det igen.
Socialpolitiken känns viktig och jag brinner verkligen för socialdemokratisk ideologi som värnar för de svaga och utsatta. Det jag tror behövs mer, inte just bland oss sossar utan mer mellan olika partier, nämnder, förvaltningar och beslutsfattare är samarbete! Vi måste bli bättre på det. Jag, och fler med mig, är frustrerade när samarbetsproblem är det som avgör många frågor. Inte egentliga fakta. Detta är inte bra och jag kommer fortsätta tjata om detta.
Att försöka få med fler småbarnsföräldrar i politiken började jag med i våras men vissa bakslag och personliga problem gjorde att jag avstod från att fortsätta det arbetet. Nu är det andra tider och jag ska ta upp den tanken igen. Känns kul och viktigt.

I övrigt så kommer detta arbetsår att bli intensivt, roligt och utvecklande. Det är jag helt övertygad om eftersom jag ser vissa tendenser till det. Jag måste för att lyckas med detta vara öppen för allt som händer och sker men även inte riskera att köra slut på mig (har hänt tidigare). Måste ta hand om min hälsa, mina barn, mina ex-män, mina vänner…Så att det inte strular ihop sig och blir en massa problem. Strul kommer det inte finnas plats för, thats it!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: