Skrämmande!

Sverigedemokraterna…. Jag vet inte ens om jag vill nämna namnet på detta fulkomligt verklighetsfrämmande och konservativa parti i min blogg men efter att ha läst artikeln i Aftonbladet så känner jag mig mer eller mindre tvingad att skriva något…

Var är vi på väg när vi låter ett sådant hemskt och främlingsfientligt parti få fäste i vårat land? Detta händer inte bara i Sverige dock utan även i andra Europeiska länder och jag vågar knappt tänka på vad detta är ett symtom på. Vilka är det som lyfter fram dessa partier? Är det allmänt elaka och främlingsfientliga personer? Nej, det tror inte jag. Tror inte heller att det var enbart onda människor som lyfte fram nazisterna…

Vi måste prata, diskutera och lyfta fram Sverigedemokraternas åsikter så att alla medborgare förstår vad dessa åsikter kan ställa till med. Jag tror inte att människor vill varandra ont utan att det handlar om missförstånd och kanske oförstånd. Skolan har en otroligt viktig roll. Likabehandlingsplaner och arbete med dessa är en av skolans viktigaste uppgifter. Frågan är om skolan hittills tagit denna plan på tillräckligt stort allvar…

Se även SvD, DN, Kent Perssons blogg, Tonårsmorsa, Martins blogg.

Annonser

16 svar to “Skrämmande!”

 1. Åke Says:

  Inte bara Svd har granskat.

  Jimmie har ju rätt på alla punkter:
  http://thoralfalfsson.webblogg.se/

 2. Joel Says:

  Vad vi måste prata om, diskutera och lyfta fram är den kvinnoförnedrande, totalitära ideologi som är Islam. Muslimska regimer är överrepresenterade bland länder med lägst Democracy Index i världen. Deras religion förespråkar att slakta alla icke troende. Detta är fakta, du kan granska det hur mycket du vill och du kommer aldrig kunna säga emot det. Du kan bara fortsätta blunda för verkligheten.

 3. Anna Rosmark Says:

  Åke! Jag har aldrig varken påstått eller skrivit att det ni skriver är felaktigt. Frågan är vad ni gör när ni lyfter upp detta på det sätt ni gör?
  Vad vill ni ha ut av det? Vad vill ni vinna på det? På vilket sätt tror ni att det gynnar mänskligheten överhuvudtaget? Är det inte bättre att se till anledningar och hjälpa de som våldtar tex. Att föda många barn har väl dock aldrig varit förbjudet. Jag har själv fött 4. Ska du inte hacka på mig också då?

 4. Erik Says:

  Men vänta nu. Varför ska man inte kunna kritisera islam? Kristendomen har ju kritiserats i Europa under hundratals år. Samhället stelnar ju om religionen tillåts sätta dagordningen i samhället. Det är inte främlingsfientligt eller rasistiskt att kritisera religion.
  Du skriver om ”likabehandlingsarbete”. Gäller det alla ungas rätt till sexualundervisning, oavsett religion? Gäller det att få vara med och bada med sin klass? Gäller det att ska få gifta sig med vem man vill? Gäller det allas rätt att slippa att någon skär i ens kön som litet barn?
  Är det ‘rasistiskt’ och ‘skrämmande’ att kritisera könsstympning av kvinnor och män?

 5. Anna Rosmark Says:

  Erik – Vi talar inte om samma sak riktigt.
  Jag, som arbetar i skolan, har en väldigt viktig uppgift nämligen att få våra blivande vuxna att förstå att alla människor är lika värda och att handlingar inte gör en person. Dvs man är inte sina handlingar! Man får aldrig göra en annan människa illa och vad det innebär är givetvis individuellt.
  Att säga att vissa människor är mindre värda genom att förtrycka deras åsikter och val är att göra dom illa. Alla har rätt till sina åsikter så länge de inte strider mot de lagar vi gemensamt att framtagit tex att man inte får våldta (detta kan innebära sex men även könsstympning) eller kränka genom ord mm.
  Jag känner många muslimer och jag tycker om dom alla. De är trevliga och otroligt givmilda som personer, att de är muslimer är bara något vi tillsammans har konstaterat men inte värderat.

  Jag vet både kristna och muslimer som jag tycker är mindre trevliga att umgås med och som har värderingar och en männsikorsyn som jag inte gillar. Det har dock inte med att göra vilket religion de tillhör utan deras personlighet och deras handlingar.

 6. Micke Cronier Says:

  Ondska, rädsla och förakt är sidor som finns i oss alla; i mer eller mindre grad. Det är svårt att sakligt bemöta eller föra en kärleksfull dialog med människor som är föraktfulla eller rädda. Det enda som går är att skapa förutsättningar i samhället så att människor kan växa upp i trygghet och harmoni. Just nu är dessa förutsättningar mycket dåliga och har så varit under en lång rad av år.

 7. Anna Rosmark Says:

  Då får vi politiker ta och ordna upp detta då på ett DEMOKRATISKT sätt!

 8. suka Says:

  Anna skriver:
  <<Det har dock inte med att göra vilket religion de tillhör utan deras personlighet och deras handlingar.<<

  Mja, det har i högsta grad med religionen att göra. Dessa personer (som kallas islamister) använder religionen för att transformera sin närmiljö till deras unkna och ruttna ideal som de hittar i religionen, i detta fall Islam som i sina texter inbjuder till perversa tolkningar (vilket iofs finns i bibeln också, men av någon anledning är inte tolkarna av den lika våldsamma).

  Inte bara sverigedemokrater gör misstaget att klumpa ihop alla muslimer, även ni "medmänskliga" gör det genom att kalla alla muslimer för muslimer (när de ska kallas vid sitt rätta namn) Det är som att säga att alla svenskar är sverigedemokrater.

 9. Fredrik Says:

  Bästa Anna Rosmark, varför ska man kritisera våldtäkter och judehat?

  ex)
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=561939
  http://www.skd.se/article/20090426/NYHETER/533915228/1057/MALMO/unga-judar-valjer-bort-malmo

  Tycker du att de som kritiserar kommunismen och nationalsocialismen är hemska eller ryss- och tyskfientliga? Islamism är på alla sätt en lika förkastlig ideologi som förespråkar hat mot homosexuella och judar, könsstympning (även manlig omskärelse är ett fruktansvärt brott), kvinnans halva värde gentemot mannen (sharia), äktenskap med minderåriga etc.
  I koranen (sura 5:60) benämns judar som apor och svin, i Mein Kampf benämns judar som maskar och råttor – Vad är skillnaden?

  Precis som du säger så var långt ifrån alla nationalsocialister onda, självklart är långt ifrån alla muslimer eller kommunister onda, MEN konsekvensen av det samhälle som deras ideologi och dess främsta förespråkare strävar mot känner vi till allt för väl.

  DÄRFÖR:
  Om du inte vill ha det som i Tyskland på 30-talet så bör du bekämpa nationalsocialism. Om du inte vill ha det som i de kommunistiska diktaturerna världen över så bör du bekämpa kommunism. Om du inte vill ha det som i de islamistiska staterna så bör du bekämpa islamism.

  Varför är det så hemskt med att kritisera en ideologi som bevisligen leder till att enskilda individer begår våldtäkter och utövar judehat? (Åkesson har beklagat att Aftonbladet satte den rubriken på honom eftersom han på intet sätt riktar sig mot enskilda muslimer utan konsekvent fördömer islam)

 10. Anna Rosmark Says:

  Suka – Du får det att låta som att religionen i sig har ett ansikte. Jag är inte religiös själv, är ateist om du vill ha en benämning, och anser att religion är ett samlingsord för människors åsikter precis som politik. Religionen spelar en viktig roll i människors liv och det finns många förklaringar (anser jag) till religioners uppkomst.
  Islamister är fanatiker och jag tror inte att många godtrogna muslimer vill sammankopplas med dessa precis som de flesta kristna inte vill sammankopplas med kristna fanatiker. Ingen sekt nämnd och ingen glömd…
  Att olika människor tolkar saker i religiösa texter är mycket intressant om man tänker utifrån det perspektiv att texterna påstås komma från diverse högre makter men denna diskussion hör inte hemma här.
  Jag talar om att alla, ALLA, människor i världen har samma värde och att det är deras handlingar som skiljer dem åt.

 11. Jonas Sahlin Says:

  ”många godtrogna muslimer”

  Jag tycker att det är lite elakt att peka ut muslimer som naiva och lättlurade…;)

 12. Anna Rosmark Says:

  Ha ha! Blev visst lite fel där Jonas. Bra att du korrekturläser. RÄTT-TROGNA menar jag givetvis!

 13. bloggare på icedaniel.se Says:

  Håller med dig. Skönt att det finns andra bra politiker i det här landet. Bodström t ex en skön och kreativ grabb som tjänar en extra slant genom att hålla sig borta från riksdagen. Och Mona som har en som skön relation med arbetargrabben Bindefelt.

 14. Karpstryparn's Weblog Says:

  Jimmie Åkesson har rätt på alla punkter, detta bekräftas av en artikel i Fria Nyheter idag.
  Direktlänken till artikeln finns näst längst ner i mitt inlägg från idag.

  //Karpstryparn

 15. Karl-Emil Says:

  Åkesson nämde inte muslimer en enda gång, han talade om ”islamisering”. ”Muslimer” var aftonbladets egna tolkning, enligt dem. För övrigt tycker jag du ska lära dig att ta det du läser på aftonbladet med en nypa salt, de har bland annat skrivit en artikel där se påstår att alla som röstar på SD är lågutbildade, dumma och rädda. Det är över 5 % av befolkningen de talar om, om man ska tro på de senaste mätningarna. Skammligt, de har blivit en vänsterns version av Fox News.

 16. Anna Rosmark Says:

  Jag vet inte vad jag ska/bör svara på det Karl- Emil. Jag kan ju själv inte förstå hur man kan välja att rösta på ett parti som inte är demokratiskt. Som jag skrev tidigare så hoppas jag nästan att det beror på oförstånd snarare än ren elakhet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: